Page, Moab. - Reisverslag uit Moab, Verenigde Staten van Theo en Linda Droog - WaarBenJij.nu Page, Moab. - Reisverslag uit Moab, Verenigde Staten van Theo en Linda Droog - WaarBenJij.nu

Page, Moab.

Door: Theo en Linda

Blijf op de hoogte en volg Theo en Linda

30 Mei 2015 | Verenigde Staten, Moab

Het heeft 3 dagen geduurd sinds het vorige verslag, maar hier is dan weer een update.
Donderdag om 06.30 uur opgestaan en op tijd weggereden. Na diverse viewpoints te hebben bekeken, o.a. het Grand viewpoint en Desert View, zagen we bij een kleine parkeerplaats een motorrijder staan die aan het fotograferen was, en daar stonden nog wat mensen bij. Dus wij dachten, daar is vast wat te zien, en ja hoor! Drie "elks", oftewel rendieren, stonden rustig te eten aan de kant van de weg. Snel de camper geparkeerd en ook wat foto's gemaakt. Prachtige dieren! Onderweg nog een aantal reeën gezien die vlak voor ons overstaken. Zo'n acht kilometer voor Page kwamen we aan bij Horseshoe Bend, een prachtige rotspartij waar de Coloradorivier omheen kronkelt, in de vorm van een " paardenhoefijzer". Werkelijk een prachtig uitzicht. Terwijl we daar foto's aan het schieten waren, zagen we daar plotseling een Californische Condor zitten, nog geen 6 meter van ons vandaan, dichterbij durfden we niet te komen omdat we bang waren dat hij dan weg zou vliegen. Maar hij bleef rustig zitten, en sloeg een paar keer met zijn vleugels. We spraken daar wat Amerikanen, die vertelden ons dat het heel bijzonder was dat die Condor daar was, omdat er nog maar een paar honderd van zijn in de wereld, en zij hadden er nog nooit een in het wild van zo dichtbij gezien. Deze condors zijn ook allemaal uitgerust met een nummer en een zender, die wij zagen had nummer 30. Wij zijn toen wat verderop op een rots gaan zitten en hebben zo'n 20 minuten zitten genieten van het prachtige weer en het uitzicht. Werkelijk adembenemend. Teruggelopen naar de camper in 20 minuten, en toen door naar Page, waar we gelijk nog even wat boodschappen hebben gehaald. S ' avonds lekker wat vlees op de barbecue, op onze camping/resort Wahweap.
Van de Grand Canyon naar Page was ongeveer 140 mijl, 225 km.
Donderdag om 06.15 uur opgestaan, want om 08.00 uur hadden we een tour geboekt naar de Upper Antelope Canyon. Daar aangekomen liepen we een kloof in, op sommige plekken niet breder dan 80 cm. We hadden geluk dat het prachtig onbewolkt weer was, daardoor kwam het licht van de zon op ongeveer 20 tot 30 meter hoogte de kloof binnen en zorgde voor prachtige lichteffecten, spectaculair! Ik denk dat we daar wel 200 foto's hebben genomen. Na Antelope reden we richting Moab naar camping Windwistle, op aanraden van onze dochter en schoonzoon, die daar vorig jaar hebben gestaan, maar helaas het was een first come, first serve en de camping was helemaal vol. Jammer, want het is een echte aanrader. De campingbaas was nog wel zo vriendelijk om ons een plek 4 km verderop in the middle of nowhere aan te wijzen, maar dat durfden we toch maar niet aan. En anders adviseerde hij 20 mijl terug te rijden naar Montecello, daar waren een aantal RV Parks, kampeerparken voor campers. Daar hebben we de nacht doorgebracht, en zijn we de volgende morgen doorgereden naar Needles Overlook, een deel van Canyonlands N.P. Wij waren daar helemaal alleen, en ook daar was het weer prachtig. Pas toen we na anderhalf uur wegreden, kwamen er een paar auto's aangereden. Doorgereden naar Moab, naar de camping, en een rustige middag en avond gehad in het leuke stadje.
Vanmorgen om 05.00 uur opgestaan om naar de Arches te gaan. Om half 7 begonnen we aan de wandeling naar Delicate Arch, een boog van zandsteen, die is ontstaan door erosie. Het was een pittige tocht met veel klimmen. Na een uur waren we er. Omdat er nog niet veel mensen waren, hadden we ruim de gelegenheid om foto's te nemen. Erg indrukwekkend, zo ook Double O en Landscape Arch, die ongeveer 15 minuten verderop stonden. In totaal hebben vandaag zo'n 18 kilometer gelopen, en geklommen, soms over smalle bergkammen dan weer langs steile bergwanden. Heel avontuurlijk.
'S middags lekker aan het zwembad gelegen om een beetje bij te kleuren.
Op tijd het mandje in, morgen weer een mooie tocht voor de boeg.
Van Page naar Montecello 295 mijl, 475 km.
Van Montecello naar Moab 89 mijl, 143 km.
Morgen gaan we naar Capitol Reef.

Theo en Linda.

• 31 Mei 2015 - 08:56

Mama:

Het is zondag kwart over acht en ik zit in alle stilte jullie verslag te lezen. Geniet er weer van. Dat jullie zulke wandelingen kunnen maken daar neem ikmijn petje voor af. Ben wel benieuwd naar alle foto,s. Geniet maar lekker verder. Liefs Mama

• 31 Mei 2015 - 11:33

Tamara:

Tjonge, wat klinkt dat allemaal goed en wat zijn jullie toch ondernemend. Echt tof, hoor!
    Geniet er maar lekker van en veel foto's maken.
    Goede reis verder en liefs uit Rotjeknor! xx

• 31 Mei 2015 - 12:56

ELLEN:

Hoi kan je niet alvast een foto oploaden. We zijn zo nieuwsgierig!

• 31 Mei 2015 - 20:42

Ida:

Hoi, wat leuk om te lezen wat jullie allemaal doen, geniet er maar van

• 01 Juni 2015 - 23:18

Roland De Waal:

Wat een mooie omgeving daar he! Zo mooi, geweldig mooi! Al in de nacht naar de sterrenhemel gekeken? Het is daar zo donker, alle sterren met de bijbehorende sterrenbeelden zijn zo goed te zien.

Veel plezier, maar dat gaat wel lukken.

Groet Roland en Anita

• 02 Juni 2015 - 11:21

Elly:

Prachtige foto's. Weer leuk om bepaalde beelden terug te zien, De verhalen krijgen door de foto's nog meer "diepte".
    Geniet maar lekker, het is zo weer voorbij !!!

Groet Elly en Guus

• 02 Juni 2015 - 23:17

Theo En Linda Droog:

Als jullie de foto's willen zien dan kan dat alleen maar op de computer of tablet. Leuk om jullie reacties te lezen. Tot het volgende verslag.