Fruita Campground - Reisverslag uit Torrey, Verenigde Staten van Theo en Linda Droog - WaarBenJij.nu Fruita Campground - Reisverslag uit Torrey, Verenigde Staten van Theo en Linda Droog - WaarBenJij.nu

Fruita Campground

Blijf op de hoogte en volg Theo en Linda

04 Juni 2017 | Verenigde Staten, Torrey

Na een nachtje op Sandcreek in Torrey te zijn geweest gaan we voor de tweede nacht naar Fruita Campground. Een idilisch plekje tussen de fruitbomen maar om een plekje te krijgen moesten we om half 8 s' morgens bij de Campground zijn want zij werken met het systeem first come first serve. Gelukkig lukt het ons een dubbele plek te bemachtigen voor de prijs van 1. De plek van Fruita is ontstaan door mormonen die er gingen wonen. Een kleine gemeenschap van 10 gezinnen die zich hier settelden en de grond bewerkten. Aan het begin van de tweede wereldoorlog in 1941 kwam er een eind aan het vreedzame bestaan van de mormonen in Fruita. Vanaf de camping is er een Scenic route te rijden die je door het mooie Capitol Reef leidt. Het weer was wat minder en zelfs wat regen. Even een verkoeling na toch wel warme dagen. 'S avonds hebben Mario en Theo een hike van 2,6 mijl hard gelopen, erg indrukwekkend. De volgende dag gingen wij en Mario en Mariska op eigen gelegenheid naar Moab. Wij besloten een langere maar o zo mooie route te rijden van 424 km. Deze route bracht ons naar via Bicentennial highway 95 door de White Canyon naar de Natural Bridges waar je drie natuurlijke bruggen kunt zien die door watererosie zijn ontstaan. Wij zijn van mening dat deze route mooier en indrukwekkender is dan de Scenic Byway 12 die door een hoop mensen als de mooiste van Amerika wordt gezien. Bij aankomst op RV park Moab Valley lag er een briefje klaar van Mario en Mariska dat zij de boodschappen zouden doen en wij lekker konden relaxen. Dat hebben we dan ook gedaan, zwemkleding aan en een duik in het zwembad, heerlijk! Nu de bbq aan en lekker eten.